בעיצוב פנים, כמו בתחומים רבים אחרים, קיימים לא מעט מיתוסים אשר מגבילים את קו המחשבה והיצירתיות של בעלי הדירות או המשרדים ולמעשה מונעים מהם להנות מדרור מחשבתי ועיצובי, ואף בולמים אותם מללכת אחרי התשוקות שלהם בעיצוב חלל הבית או המשרד.
בתור מעצבת פנים עם ניסיון של מעל ל-20 שנה, אני חייבת לציין כי מיתוסים נועדו ברובם בשביל שנשבור אותם, ולכל כלל יש יוצא מן הכלל. לכן – עוד לפני שנצלול ונעבור על כמה מהמיתוסים, חשוב שתהיו עם ראש פתוח לשינוי דפוס המחשבה הקיים אצלכם.
מוכנים? בואו נעבור למיתוסים!
כל טיפ הוא נהדר וחשוב, תופתעו לגלות טיפ חשוב מאד כשתגיעו למיתוס השמיני.
8 המיתוסים
שימוש בחומרים טבעיים זה מאסט – רק אם אתם מקבלים את ההתיישנות שלהם באהבה.
בכל הנוגע לחומרים טבעיים כמו ברזל, זכוכית, עץ או אבן, חשוב מאוד לקחת בחשבון ששימוש בחומרים טבעיים מצריך אהבה אמיתית וקבלה עם תהליך ההתיישנות שלהם. חלקנו אוהבים את זה בטירוף, וחלקנו פשוט לא. אז מראש – שאלו את עצמכם את השאלה הקריטית הזאת ולפי זה תחליטו.
לא מערבבים מספר גוונים של תאורה בחלל אחד – טעות!
לפני הכל, אנפץ מיתוס ואומר שנורות לד לא חייבות להיות אור לבן, וכי יש מגוון רחב של נורות לד בגוונים חמימים. תאורת יום תהיה מעולה לעבודה במטבח ויהיה נפלא לשלב אותה יחד עם תאורה חמה יותר, באיזור הישיבה. השילוב בין הצבע החם לצבע הקר יהיה בהתאם לפונקציונליות של הצרכים שלנו באותו המקום.
תקרה צבועה מחשיכה – לא נכון!
צביעת התקרה בגוון הקירות עושה את הפעולה ההפוכה ויוצרת המשכיות ואחידות, ולכן אמליץ ללכת על זה ובגדול!
בכל שנות עבודתי אני ממליצה ללקוחותי לצבוע קירות ותקרה באותו הצבע, מאחר ואפקט זה יוצר מראה אחיד ומשלים.
קירות מקטינים את החלל – קירות לא מקטינים – קירות מגדירים!
המון אנשים מפחדים מקירות, וזאת הודות לאמונה השגויה הגורסת כי "קירות מקטינים".
למען הסדר הטוב, חשוב להגיד שאנשים לא לוקחים בחשבון שקירות עשויים להועיל בכל כך הרבה דרכים מפתיעות ומאפשרים למעשה לנו לאכלס יותר, להניח דברים בצורה יפה ומסודרת ולאחסן אותם.
בנוסף, יש לציין שקירות הם אלמנט דקורטיבי חשוב להגדרת חלל ושבירת מרחבים גדולים, ובכך להוות פתרון אמיתי עיצוב הבית ולסידור נכון שלו.
לא שמים פסיפס כרצפה – לא נכון.
בהחלט ניתן להשתמש בפסיפס כרצפה, והתוצאה של הפסיפס כרצפה נראית מדהים. ניתן להחליף את אריחי האנטי-סליפ לחדרי השינה בפסיפס.
מה שכן, חשוב להזכיר שהפסיפס מגיע כשטיח ואי אפשר לרצפו על חול ומלט, לכן קודם כל נרצף אריחים רגילים ורק לאחר מכן נניח את הפסיפס.
דלת שנפתחת החוצה יכולה לתת מענה בעיתות מצוקה, למשל: במקרה שבו ילד או מבוגר נמצא במצב מצוקה או נעול בשירותים, יכולת החילוץ תהא נוחה יותר ומסוכנת פחות.
צריך לצאת מנקודת ההנחה ששירותי אורחים בדרך כלל סגורים, כך שהדלת לא חייבת להפריע.
דלת שנפתחת כלפי חוץ מאפשרת ליהנות משירותים מרווחים ובטוחים יותר.
מדיח רק בצד ימין / רק בצד שמאל – אין כאן עובדות מוחלטות, הצד בו יהיה ממוקם המדיח תלוי בגורמים שונים במטבח ובמשתמשים בו.
ההמלצה היא למקם את המדיח שלא באיזור של משטח העבודה של השיש, אלא איפה שיהיה לכם הכי נוח לעבוד איתו. למשל, אם משטח העבודה נמצא בין הכיור לכיריים בצד ימין, אציע שהמדיח יהיה בצד שמאל וזה כדי שיהיה אפשר להשאיר אותו פתוח בזמן העבודה מבלי שיפריע.
כל רהיטי העץ בחלל צריכים להיות מאותה המשפחה – לא ולא.
בדיוק כפי שלא כל העצים ביער מאותה המשפחה ונראים נפלא יחד, כך גם אנחנו יכולים לשלב בין סוגי רהיטים וצבעים בבית, וזאת כשהכל כמובן נעשה בגבול הטעם הטוב.
המיתוסים הם אינסופיים, אך ללא ספק ניפצתי לכם כמה חשובים.
תהנו מהמידע, ואני מזמינה אתכם לפגישת ייעוץ יחד איתי ליצירת הבית או המשרד שתמיד רציתם.